Träffa kontoret - Toufiq Saifi

Toufiq Saifi. Foto: Privat.

Sedan 2016 har NRSE funnits som bolag på marknaden och under dessa år har även kontoret växt. Våra medarbetares NRSE-historia ser olika ut och det är något vi vill dela med oss av.

Toufiq Saifi började arbetat som lokalvårdare på NRSE 2018 och idag, nästan fyra år senare, arbetar han som HR- och ekonomiansvarig. 

- Som HR- och bemanningsansvarig är det mycket ansvar som vilar på ens axlar. Vad det gäller HR-delen är det allt som handlar om personalfrågor, det kan till exempel vara anställningsavtal, utbildningar för medarbetare och semestrar. När det däremot gäller ekonomidelen kan det handla om fakturering och bokföring. 


Toufiq började arbeta som lokalvårdare vid sidan av sina studier på Uppsala Universitet där han studerade samhällskunskap och det svenska språket. Anställningen var ett kvällsjobb på 5h/veckan som han varierade med sina studier. Efter sex månader på NRSE var Toufiq klar med studierna i Uppsala och fick erbjudandet om att arbeta som administratör och ekonomiassistent på kontoret. 

- Jag blev väldigt glad över att jag så snabbt fick chansen att utvecklas ännu mer i företaget. Jag tycker att det bevisar hur stora möjligheter till utveckling det faktiskt finns här på NRSE. Enligt min erfarenhet och uppfattning så är detta en arbetsplats med riktigt bra arbetsmiljö och som har ett riktigt fint team, alla är vänner här och det är sån familjär känsla. 


När jag frågar Toufiq vad hans bästa minne på NRSE är så svarar han att det är hans egna utvecklingsresa. 

- Från att ha börjat som lokalvårdare till att nu arbeta som HR-och ekonomichef är för mig väldigt stort och denna resa har betytt jättemycket för mig. Jag har under hela tiden fått väldigt mycket stöd från vår VD Aria men också från andra medarbetare på kontoret. Vi är ett otroligt hjälpsamt och stöttande team vilket gör hela resan mycket roligare. 


I slutet av vårt samtal frågar jag Toufiq vad det bästa med hans jobb är, han svarar ganska så snabbt på den frågan och säger med en exalterad röst

- Det är när någon får ett godkänt arbetstillstånd, helt klart! Det är så skönt att se lyckan i deras ögon och jag blir jätteglad för att dessa människor får en möjlighet att stanna kvar här i Sverige. Eftersom att jag är med under hela processen så är det så fint att vara med och se när de får dessa besked. För mig är det också en sån relaterbar känsla då jag själv befunnit mig i samma situation när jag själv kom till Sverige. Jag vet hur det känns att få ett besked som handlar om ens liv, och att få ta del av den glädjen när ett sådant här positivt besked lämnas är fantastiskt.