Träffa kontoret - Toufiq Saifi

5/16/2022

Vi arbetar med att skapa hållbara arbetsplatser där medarbetarna trivs. Vår arbetsplatsstrategi är ett viktigt verktyg som ska skapa värde för verksamheten genom att anpassa arbetsplatsen till verksamheten och våra medarbetare.

I den här artikelserien får ni lära känna människorna bakom NRSE, vår viktigaste tillgång som tillsammans hjälper till att bidra till en mer hållbar framtid för varje kund som väljer en hållbar arbetsplats.

Toufiq arbetar som HR-chef och är väldigt involverad i NRSEs arbete med social hållbarhet som framförallt handlar om att hjälpa till att integrera människor i samhället och arbetslivet på riktigt, något Toufiq även har egna erfarenheter utav.

Toufiq Saifi

När Toufiq kom till Sverige började han arbeta som lokalvårdare på NRSE, Toufiq kom till Sverige med sin familj från Afghanistan. Toufiq hade tidigare erfarenhet inom olika administrativa roller som bland annat inköpsansvarig på ambassaden och en universitetsutbildning inom företagsekonomi och administration.

Toufiq började studera Samhällskunskap och Svenska på Uppsala universitet samtidigt som han arbetade 5 timmar i veckan på kvällar och nätter för att kunna försörja sin familj när han kom till Sverige.

Efter sex månader var Toufiq klar med sina studier på Uppsala universitet (Toufiq är fantastiskt duktig på att lära sig språk) och fick ett erbjudande om att arbeta med administration och ekonomiassistent på kontoret.

  • Jag blev väldigt glad över att jag så snabbt fick chansen att utvecklas inom företaget då jag har en bakgrund inom företagsadministration i mitt hemland.

    För mig bevisar det att det finns stora möjligheter till utveckling inom NRSE för alla, min erfarenhet och upplevelse av NRSE är att det är en arbetsplats med en riktigt härlig arbetsmiljö där alla är vänner med familjekänsla.

Toufiqs bästa minne på NRSE är hans egen utvecklingsresa.

  • Jag började som lokalvårdare på NRSE, men sen fick jag chansen av vår VD Aria att börja stötta honom med administration och ekonomi på kontoret.
  • Idag är jag HR-chef samtidigt som jag fortfarande arbetar med administration och ekonomi.

  • Det har betytt jättemycket för mig att ha fått chansen, särskilt förtroendet och den stöttning jag behövt och fått på vägen vilket gör att jag känner mig bekväm i min roll som HR-chef där jag hjälper till att bidra till att NRSE ska fortsätta vara en fantastisk arbetsplats.

I slutet av vårt samtal frågar jag Toufiq vad det bästa med hans jobb är svarar han fort utan att tveka

  • Det är när någon får ett godkänt arbetstillstånd! Det är så skönt att få se lyckan i deras ögon och jag blir så glad för att dem får en möjlighet att stanna kvar här i Sverige.

  • Eftersom jag är med under hela processen från ansökan och kontakt med myndigheter så är det så fint att få se när de får beslut om godkänt tillstånd.
  • Det är också en väldigt relaterbar känsla såklart då jag själv befunnit mig i samma position när jag kom till Sverige och flydde från krig, det är ett så viktigt besked som handlar om inte bara ens eget liv utan kanske som i mitt fall ens barn och sin familjs framtid.

  • Jag vet hur det känns att vänta på besked, oron och den långa väntan och att få ta del av glädjen när andra får ett positivt besked är fantastiskt!

Vi ser framemot att höra från er

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något, förmodligen har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

Tack för att du kontaktade oss. Vi återkommer så snart vi kan.
Något gick fel. Försök igen eller mejl oss på info@nrse.se