May 2, 2023
readtime
No items found.

När är bästa tiden på året att putsa fönster?

Att hålla fönstren rena är en viktig del av underhållet av ditt företag. För alla föredrar ju ett rent fönster framför ett smutsigt. Men när är den bästa tiden på året att putsa fönster? Här finns det flera faktorer att ta hänsyn till.

Genom ett fönster med 12 välputsade rutor skiner vårsolen och kastar långa skuggor på en grönskande växt i kontorsmiljön.

Vilken årstid ska man putsa fönster?

Generellt sett är det bäst att putsa dina fönster när vädret är mildare och mindre blåsigt. På så sätt minskar du risken för att smuts och damm från omgivningen kommer att fastna på fönstren medan du putsar, och att det blir fläckar kvar när du är klar.

Våren och hösten är vanligtvis den bästa tiden för fönsterputsning eftersom det är mildare väder och mindre blåsigt då. Den perfekta tidpunkten är något svårare att precisera, men en tumregel är att man vill putsa sina fönster efter att gatorna har sopats rena från grus på våren och innan löven börjat falla på hösten. Det brukar alltså oftast röra sig om någon gång i april/maj på våren och september/oktober på hösten. 

{{läsmer-huvudtjänst}}

Under vintertid är det inte idealiskt att putsa fönster eftersom det är för kallt. Kallt väder kan göra att rengöringsmedlen torkar för snabbt och kan orsaka fläckar på fönstren. Dessutom kan vinterns snö och is orsaka svårigheter när man ska komma åt fönstren.

Sommar kan också vara en tuff tid för fönsterputsning på grund av värmen och solen. Värmen kan nämligen göra så att rengöringsmedlen torkar för snabbt och orsakar fläckar på fönstren. Dessutom kan hög luftfuktighet göra det svårt att få fönstren riktigt rena.

Tänk på personliga preferenser och omständigheter

När man väljer tidpunkt för fönsterputsning är det också viktigt att tänka på personliga preferenser och omständigheter. Om du till exempel bor i ett område med mycket trafik eller byggarbetsplatser i närheten, kan det ju vara en god idé att putsa fönstren efter att bygg- eller vägarbetet är klart.

Vad har vi lärt oss?

Våren och hösten är vanligtvis den bästa tiden för fönsterputsning, dels tack vare ett något mildare väder som lämpar sig för fönsterputsning, dels för att det är på våren som gatorna sopas rena från grus. Men tänk också på era personliga preferenser och omständigheterna runt er fastighet när du väljer tidpunkt för fönsterputsning, så att ni inte putsar era fönster bara för att behöva putsa dem snart igen.

Vi erbjuder Svanenmärkt Fönsterputsning till företag i alla storlekar
Läs mer
Boka din Svanenmärkta fönsterputsning redan idag
Kontakta oss
Dela denna artikel på Linkedin

Kontakta oss

En första kontakt handlar oftast inte om att vi ska försöka sälja något utan mer om att lära känna varandra. Förhoppningsvis har vi skapat tillräckligt med intresse för att ni ska vilja veta mer och ta reda på om vi kan vara en bra matchning för vad ni söker.

Kontaktformulär

NRSE logo
Tack för att du kontaktar oss.
Vi ser fram emot att hitta den perfekta lösningen åt er.
NRSE logo
Något gick fel med din ansökan,
vänligen försök igen vid ett senare tillfälle!